Kött till försäljning, kölista

Vakumförpackat nötkött

Vakumförpackat nötkött

OBS! Jag kommer att avveckla min uppfödning under våren 2018! Gården skall säljas. 

Enstaka detaljer, nötkött

JUST NU 2018-03-26 FINNS:

– NÖT i kylen: Rostbiff, Innanlår, Fransyska, Märgpipa, Oxrulle och fryst NÖTFÄRS från ekologiska gräsbetesnöt till salu.

Ring/sms 0708 900 919 om du vill komma förbi och handla. Se nedan:

.

Lammkött (Finns fryst att köpa)

JUST NU 2018-03-26 FINNS:

– LAMM: LAMMFÄRS OCH LAMMKORV . Ring/sms 0708 900 919 om du vill komma förbi och handla.

.

OBS! UPPFÖDNING AV NÖT AVVECKLAD! Gården Vassunda-Örby skall säljas.

Vill ni fortsätta att köpa gräsbeteskött? Kontakta då:

Jon Görgård, Bodavägen 10, 820 40 Järvsö. Tel nr: 070 249 12 27

och

Signildsbergs Lantbruk AB, 197 92 Bro, Tel nr: 070 – 754 86 81

som har köpt mina nöt och lovat att fortsätta att föda upp dem på gräsbete.

.

Nötkött – Black Angus SOM FINNS KVAR I MINA FRYSAR

Jag kan erbjuda kött av hög kvalité. Den höga kvalitén fås genom att djuren växer långsamt under minst: stut 24-30 månader, kviga/ungko 48-60 månader – precis som ett fint vin eller en god ost skall lagras länge!

De är uppfödda enligt ekologiska regler på gårdens egenproducerat gräs,- inga tillsatser förutom saltsten och mineraler. Gräsbete ger ett naturligt omega-3 berikat kött och du slipper betala för massa vatten i köttet. Angusrasen är kända för sin marmorering av köttet, vilket ger smak och mörhet.

Vilken typ av kött föredrar du? På våren slaktar jag stutar som är två-tre år gamla. Det är ett ljusare kött som har mindre fett. På hösten slaktar jag kor som är fyra-fem år gamla. Det är ett mörkare, mer smakrikt kött som är fetare. Köttet slaktas på ett närbeläget slakteri och hängmöras 10 dagar, styckas och vakumförpackas med tydliga etiketter.

Vakumförpackningen är den bevisat bästa metoden för att bevara köttets smak, struktur och kvalité. Mörningen av köttet fortsätter i förpackningen, i långsam takt. Hinner du inte tillaga köttet före utgångsdatum, frys ner det. Köttfärsen bör dock frysas ner direkt!

Volymen varierar något beroende på nötets ursprungsvikt. Genomsnittlig slaktvikt ligger runt 180-220 kg, vilket gör att vikten på en låda kan variera mellan ca 20-27 kg. D v s ungefär vad som får plats i två lådor i en modern frys (men det troliga är att du redan ätit upp en del innan det är dags att lägga i frysen).

Jag brukar beställa anatomisk styckning. Varje låda innehåller ungefär hälften nötfärs i enkilosförpackning och en blandning av 10 stekar: oxfilé (ädel), entrecote (ädel), ryggbiff (ädel), innanlår (stek), rostbiff (stek), fransyska (stek), ytterlår (stek/gryta), nötrulle (stek/gryta), märgpipa (gryta) och högrev (gryta/grilla).

Det är bara när jag slaktar djur som är yngre än 30 månader som jag kan erbjuda t ex T-bone stek eller märg p g a gällande regler.

På höstarna, i september, kan jag även erbjuda kalvkött från dikalv till ett pris av 249 kr per kilo inkl. moms. Kalven är då huvudsakligen uppfödd på kons mjölk. Köttet är ljust, väldigt mört och smaken lite söt av mjölken. Anses som en delikatess i södra Europa. Obs! Krävs minst två beställningar för slakt! Sätt in 4.900 kronor på nämnda företagskonto för att markera att det är kalv du vill ha!

 

.

Lammskinn

IMG_8038 IMG_8014Lammskinn: Konventionell beredning. Tvättbara. Ljus- till mörkgrå pälsskinn från Pälsfår – silverlockar med fantastisk glans: Från 1.800 kr/st.

Fårskinn. Tvättbara. från 3.000 kr/st

20 st lammskinn med färgad och vaxad baksida (cerise, orange, gul, lila, blå)  konventionell beredning 2.400 kr/st (se bilder)

10 st lammskinn med färgad baksida/mocka, konventionell beredning 2.200 kr/st

image5image89 st lammskinn som är ekologiskt beredda 2.000 kr/st 

2 kalvskinn pris 3.500 kr/st – till salu! Samt ett vinterskinn från fullvuxen stut: 24.000 kr

 

.

Viltkött – Rådjur och älg, fryst (begränsad tillgång) SLUTSÅLT!

Ingen tillgång just nu – tyvärr!