Adjö, Good Bye, Auf Wiedersen till August och bagglammen

IMG_0429.JPG.jpg

Idag kom äntligen bilen och hämtade stuten August och de tre bagglammen till slakt. Jag har valt att skicka dem till Faringe Kött och Slakt AB i Huddunge, som är ett litet, familjeägt slakteri. En anledning varför jag valt dem är att, de är ett slakterier där inga djur skadas och, djuren hanteras lugnt så att de inte blir fulla av adrenalin och andra stressrelaterade hormoner. Rent, ekologiskt, närproducerat kött från djur som hanterats lugnt och som bara har fått gräs att äta. Rika på omega-3, mört och marmorerat kött!

Det gick lätt att få på bagglammen, men det blev lite knepigare med August. Han ville inte skiljas från sina fränder, så vi fick fösa ut honom och en av korna, så att de två gick tillsammans till slaktbilen. Sedan vallade Ingmar, chauffören, ombord August och jag vallade tillbaka Ambrosia (709) till de andra korna.

Skrivet den 16 november 2010